individuele begeleiding

 

 

De motivatie om individuele begeleiding aan te gaan kan heel verschillend zijn; omgaan met spanning, rust vinden in jezelf, zicht willen krijgen op de partnerrelatie, leren omgaan met opgroeiende kinderen, of het kunnen hanteren van lastige situaties op het werk.

 

Zijnsgeoriënteerde sessies zijn vooral erg praktisch. We beginnen altijd met een korte meditatie en een bewegingsoefening, daarna blikken we even terug naar de vorige keer en kijken we welk onderwerp aan de orde is. Misschien ben je geïrriteerd of heel pijnlijk geraakt, weet je het even niet meer, of voel je je in de steek gelaten.

 

Keer op keer train je met een open blik daarbij te zijn, liefdevol en zonder oordeel. Om meer inzicht in de situatie te krijgen, kunnen we in een sessie zo’n situatie ook uitspelen.

 

Mijn rol is vooral spiegelend. Ik ben dan ook eerder een bewustzijnstrainer dan een therapeut. Alles is erop gericht jezelf steeds beter te leren kennen, zodat je ook steeds meer begrip op kunt brengen voor jezelf – inclusief de kanten van jezelf die je minder leuk vindt. En als je jezelf gaandeweg beter leert (er)kennen, wordt het gemakkelijker meer vanuit jezelf te leven.